Latin Dansları

LATİN DANSLARI

--Ateşli Ve Tutkulu Tango Dansı: Tango dansı 19. yüzyılın sonlarına doğru, Buenos Aires'in kenar mahallelerinde, Avrupa ve Afrika’dan gelen göçmenlerin kendilerini yalnız ve dışlanmış hissetmelerinden ötürü, eğlenmek için ortaya çıkarttıkları bir türdür. Son yıllarda Arjantin Tangoya olan ilgi büyük ölçüde artmıştır. Uzun yıllar hak ettiği değeri bulamasa da şuan günümüzde çok değerli ve modern bir dans türüdür. Ezgileri dramatik ve duygu doludur. Dinleyenlerin yüreğini okşar ve bambaşka diyarla götürür.

--Kıvrak Ve Keyifli Salsa Dansı: Latin Amerika'da dünyaya gözlerini açan salsa 1920'li yılların doğurduğu bir dans türüdür. Çeşitli vurmalı çalgılar ve akustik gitar eşliğinde kıvrak figürler ve ritmik ezgilerle yapılır.Sosyal Latin dansları arasından en hareketlisi ve en çok tercih edilenidir. Keyifli dakikalar geçirmenizi ve eğlenmenizi sağlar. Müzik çeşidine ve koreografiye göre 4'lük ve 8'lik ritimler ile oynanır. Eğlenmek için tercih edilse de vücudunuza birçok faydası vardır. Dayanıklılığınızı, esnekliğinizi ve çevikliğinizi arttırır. Kaslarınızı uzatır ve fit görünmenizi sağlar. Eklem yerlerinizi çalıştırdığı için bedeninizin duruşunu düzeltir. Aynı zamanda strese iyi geldiği için kaliteli bir uyku ve pozitif bir ruh haline sahip olursunuz.

--Aşkın Ve Romantizmin Dansı Bachata: Bachata dansı Dominik Cumhuriyetin de ortaya çıkmış bir stildir. Yerli halk tarafından ''acılı aşk şarkısı'' olarak adlandırılmaktadır. Gitar eşliğinde yapılan bachata 1960'lı yıllara kadar dayanmaktadır. Halkın sesi olarak bilinir ve başlı başına özgün bir sitildir. Çekilen aşk acılarını, fakirlikleri, yalnızlıkları ve isyanları anlatır. Romantik gitar ezgileri ile samimi koreografilerin birleşmesi ile çok romantik bir dans türüdür.

Çiftleri birbirine yakınlaştırır ve aralarında ki aşkı, bağı güçlendirir. Kelimeler ile anlatamadığınız duyguları vücut diliniz ile eşinize rahatlıkla aktarırsınız. Latin dansları arasında en aşk dolu olanıdır. Konuşmaya gerek kalmadan, aranızda ki iletişimin ne kadar güçlendiğini hemen fark edeceksiniz.

--Sert Ve Heyecanlı Cha Cha Dansı: Cha Cha dansı ilk olarak Mambo ve Rumba'nın bir karışımı olarak 1950'li yıllarda Amerika da ortaya çıkmıştır. Küba ailesinin üyesi olan bu tür dinamik, canlı ve hızlı figürlere sahip olmasından ötürü, latin Amerika'nın en çok sevilen dans türlerinden biridir. Eğlenceli ve kolay olmasından ötürü kısa süre de tüm dünyada popülerlik kazanmıştır. Her türlü alan ve mekanda rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Çiftler arasında ki mesafeyi dengelemek adına birçok çeşitte figürleri vardır.

--Masum Ve Duygu Dolu Rumba Dansı: Rumba dansı balolarda tercih edilen bir stildir. Kökeni çok eskiye ve Küba'ya dayanır. Zamanımıza gelene kadar birçok evreden geçerek modern bir tarz haline gelmiştir. Müzikleri aşk ve duygu doludur. Kendinden emin ve asaletli figürlere sahiptir. Evrensel çekicilik olarak nitelendirilmektedir

Yambu, Columbia ve Guaguanco gibi birbirine tamamen zıt ritimlerden oluşur. Müziği ve figürleri birleşince ortaya eşini baştan çıkartan, kışkırtıcı bir kadın resmi çıkar. Diğer dans tarzlarının dışında daha sıkı ve daha kendinden emin bir tutuşa sahiptir.