Kurumsal

Vizyonumuz

Üretken ve yenilikçi nesiller yetiştirmek amacıyla, tüm paydaşlarıyla işbirliği yaparak; ülkenin ve dünyanın geleceğine değer katan, lider, yenilikçi ve vatansever bir eğitim kurumu olmak.

Misyonumuz

Toplumsal ve küresel sorumluluk bilincine sahip, yaşadığı dünyaya değer katabilecek yenilikçi, bilgiler arasında transfer yapabilen öğrenciler yetiştiren, ihtiyaçlara uygun çözümler üreten, proaktif, tüm paydaşlarıyla uyumlu ve iş birliğine dayalı ilişkiler geliştiren, ulaşılabilir bir eğitim kurumu olmak.

Geçmişten Günümüze Border

2001 yılında İzmir'in Bornova ilçesinde faaliyetlerine başlayan dernek, ilçenin halk oyunları faaliyetlerini aktif olarak sürdüren tek derneği olmuştur. Dernek, Bornova Halk Oyunları Bilim ve Kültür Derneği adıyla kurulduktan sonra ismini değiştirerek günümüzdeki adını almış ve kulüp statüsüne geçmiştir. İlk etapta Çamdibi semtinde bulunan Atatürk Parkı salonlarında çalışmaya başlayan kulüp, yine aynı bölgede oluşturulmuş olan Kuzey Kafkas ekibi ile ön plana çıkmaya başlamıştır. 2002 yılında gerçekleştirilen ilk Halk Dansları Şöleni'nden sonra bu şöleni geleneksel hale getiren kulüp, aynı yıldan itibaren Bornova Belediyesi, Bornova Halk Eğitim Merkezi, Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bornova Kaymakamlığı'nın organizasyonlarında yer alarak Bornova'da konservatuardan sonra halk oyunları ekiplerini çıkartan ikinci kurum olmuştur. Faaliyet alanını genişleten dernek 2005 yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de çalışarak Belediyenin tüm organizasyonlarında yer almıştır. 2007 yılında Çocuk Şenliği adında yeni bir şenliği gelenekselleştirmiş olan kulüp, 2008'de Halk Oyunları Teşvik Yarışmaları düzenlemeye başlamıştır. Yine aynı yıl Polonya'nın Chelmno kentinde düzenlenen uluslar arası bir şenlikte ülkemizi temsil etmiştir. 2010 yılından itibaren Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nca düzenlenen yarışmalara da iştirak eden kulüp 2011 yılından itibaren üç kere Türkiye2.liği,toplam dört kere Türkiye 1.liği almıştır. Aynı zamanda 21 Mayıs 2016 yılında Romanya’nın Alexandria kentinde düzenlenen Uluslararası yarışmada Dünya 1.liği almıştır. Son olarak 2 Haziran 2017 yılında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Minikler Türkiye Şampiyonasında Türkiye2.liği almıştır. Günümüzde kulübümüz İzmir'in gerek kostüm ve müzik arşivi yönünden gerekse halk oyunları ekipleri yönünden sayılı kulüpleri arasındadır.